زیبایی، عشق و رابطه جنسی بعد از شصت سالگی

زیبایی، عشق و رابطه جنسی بعد از شصت سالگی

از آنجا که سن یک عدد متغییر و گذشت زمان انکارناپذیر است؛ امروز می‌خواهیم در مجله لیلی لند با هم گفتگویی در رابطه با زیبایی، عشق و رابطه جنسی بعد از شصت سالگی داشته باشیم.

ساختار بدنی همه ما به‌گونه‌ای است که با گذشت زمان و افزایش سن تغییرات چشم‌گیری در آن اتفاق می‌افتد. مثلا در ایران، سن وارد شدن به دوران میان‌سالی و پیری، به دلیل افزایش بیماری‌ها و کمبود سلامت فردی کاهش پیدا کرده و به سنین پایین‌تری تعلق گرفته است. حال در این زمان بسیاری از تغییرات در بدن ما در حال رخ دادن است؛ که در ادامه مطلب به آن می‌پردازیم.

تاثیر زمان بر زیبایی

با گذشت زمان در بدن ما تغییراتی رخ می‌دهد؛ که بعضی از آنها مانند بیماری‌ها با علایم و نشانه خواهند بود و بعضی دیگر بدون هیچ علامتی فقط در حال شکل‌گیری و تغییر حالت هستند. زیبایی که برای افراد یک مفهوم و معنای نسبی است و همیشه نسبت به حالت بهتر سنجیده می‌شود؛ یکی از مواردی است که به شدت دستخوش تغییرات سنی می‌گردد. اما کلیتی که می‌تواند ملاک‌های زیبایی محسوب شود، شکل ساختار و آناتومی بدن، موها، پوست و در نهایت توانایی‌های بدن است.

تغییرات ساختاری و آناتومی بدن در گذر زمان

آنچه که فرم اصلی بدن ما را تشکیل می‌دهد؛ اسکلتی است که ماهیچه‌ها و پوست روی آن قرار می‌گیرند. مغز استخوان محل ساختن گلبول‌های قرمز است؛ و مهم‌ترین ماده ساختاری استخوان کلسیم است. با گذشت سن یکی از مهم‌ترین اتفاقات از بین رفتن و کمبود منابع کلسیمی و در نتیجه پوکی استخوان، درد و تغییر در فرم مفصل‌ها و غضروف هاست؛ که همگی این عوامل سبب تغییر در فرم استخوان‌ها و قرار گرفتن آنها روی هم و به عبارتی تغییر در فرم اسکلت است.

چگونه از تغییرات فرم اسلکت با گذشت زمان جلوگیری کنیم؟

یکی از مهم‌ترین عوامل بازدارنده تغییرات بدنی تغذیه و ورزش است؛ که به وفور درباره آن دیده، خوانده و شنیده‌ایم؛ اما ما قصد نداریم باز هم تکرار مکررات را انجام دهیم. حتما شخصی که برای سلامت و زیبایی خود اهمییت قاِئل باشد؛ به دنبال راه‌کارهای مناسب آن نیز خواهد بود.

پس بهتر است با گنجاندن مواد مغذی در سبد غذایی خود و استفاده از خوراکی‌های مفید و سالم، این روند را تغییر داده و به کند شدن و یا بهبود پیری کمک کنیم. در این میان اصلا نباید نقش ورزش را در افزایش کارکرد قسمت‌ها و سیستم‌های مختلف بدنمان و بالابردن توان و بهبود کارکردهای آنها را نادیده گرفت.

عشق و رابطه جنسی بعد از 60 سالگی

عشق و رابطه جنسی بعد از 60 سالگی موضوعی است که معدودی از ما آشکارا در مورد آن صحبت می کنیم. شاید این احساسات بسیار کمتر از سنین جوانی باشد، اما میل جنسی پس از دهه ششم واقعیت زندگی است. این موضوعی است که سبب شده ماری دو هنزل، روانشناس برجسته فرانسوی، یکی از تحقیقات خود را به موضوع رابطه جنسی در سالمندان اختصاص دهد.
با علم به آنکه هیچ محدودیتی برای لذت بردن از عشق وجود ندارد، و ایمان به جمله ی “قلب پیری نمی کند” سرانجام این امر، به عشق ورزی می انجامد.
دو هنزل در کتاب راهنمای یک زن فرانسوی خود در رابطه با رابطه جنسی پس از شصت سال، بیان کرده که اگر فعالیت جنسی را با سن و سال و بدن خود تطبیق دهیم و انتظارات خود را برای این سن متناسب سازی کنیم، خیلی بهتر و راحت تر می توانیم به دنبال نتیجه مطلوب در رابطه جنسی برای بقیه زندگی فانی خود باشیم.

گفتگوی در رابطه با بیان و انجام رابطه جنسی

گاهی دیده می شود که فراد مسن و سالخورده اغلب بخاطر تمایل خود شرمنده می شوند، این موضوع اصلا نباید مانع احساس رابطه جنسی شود. این فکر که هنگامی که پیر می شوید و زمانی که در نقش پدربزرگ و مادربزرگ هستید، از شما انتظار می رود که تابوت جنسی را به نسل جوانتر و بارورتر منتقل کنید، کاملا ناصحیح و اشتباه است. در واقع شما حالا کامل تر و بالغ تر از هر زمانی در مدت عمر خود بوده اید.

این مطلب ممکن است بحرانی و یا جدی به نظر نرسد، اما هنوز هم سزاوار توجه است. چرا که در بسیاری از موارد، این احساسات سرکوب شده سبب پایین آمدن احساس امید به زندگی در سطح جامعه و کم شدن درصد سلامت فردی در سنین سالمندان کشور می شود.
هر چند در غرب نیز ممکن است با وجود با فرهنگ های متفاوت تر از جامعه ما دیدگاه مثبتی دررابطه با این موضوع دیده نشود و حتی گاهی دیده می شود نگاهی تمسخرآمیز و طنزآلوده به این موضوع داشته باشند.

اما در سمت و جهت مخالف نیز، گروه های مختلفی هستند که سعی در بهبود و شناسایی این نیاز به سایر افراد جامعه و تغییر فرهنگ و دیدگاه جامعه دارند. از مهمترین بخش ها در این رابطه می توان به رسانه های تصویری مثل تلویزیون اشاره کرد که صد البته یکی از مهمترین جایگاه های فرهنگ سازی را به عهده دارند.

آنها با در نظر گرفتن این موضوع که، زمان در حال تغییر است و پیری و میانسالی خواه نا خواه در حال اتفاق و روی دادن برای لایه لایه های مختلف افراد جامعه است، دست به ساختن برنامه های مفید تلویزیونی مانند سریال های چند فصلی می زنند که، در آن افراد سالخورده بدون هیچ خجالتی هنوزهم به جنس مخالف هم سن و سالشان، نگاهی عاشقانه و پر ازعلاقه دارند، درست مثل افراد جوان جامعه.
شاید آنها روند پیری و میانسالی را به دوره پرشور و سرشار از انرژی کودکی تشابه می کنند، که در حال گذشتن از مسیر زندگی وطی کردن زمان ها و دهه های مختلف و در نهایت رسیدن به دوره سالمندی است. که همه چیز را در طول این مسیر باید دوباره تجربه کرد.

شاید بتوان این موضوع را، فقط پیشرفت اجتناب ناپذیر انقلاب جنسی دانست و یا کنترلی آگاهانه از زمان تولد تا اکنون و رسیدن به رابطه جنسی سالخورده. اما نکته جدید در این فرهنگ سازی آن است که، به افراد سالخورده به چشم کاریکاتورهایی که تمایل جنسی ناامید شده داشته اند، نگاه نمی شود.
که برعکس به آنها، به چشم شخصیت های پیچیده ای که با طیف گسترده ای از افکار و حساسیت ها، گمراهی ها و تردیدها وحتی می توان گفت شوخ طبعی، شجاعت و اعتقادات اصیل و کهنه نگاه می شود، که با وجود تمامی این حالت ها آنها آرزوی عشق دارند.
زیرا، حتی در دوره پیری هم؛ کاملاً احساسات و عواطف انسانی کاملی دارند و این نکته قابل تأملی است.
هنزل روانشناس برترفرانسوی معتقد است که برجسته ترین ویژگی رابطه جنسی بسیاری از افراد بالای هفتاد سال احترام است. به گونه ای که بسیاری ازافراد، این سطح از رابطه ی جنسی خود را رضایت بخش ترین رابطه، در تاریخ جنسی سال هایی که پشت سر گذاشته اند می دانند.
اما ممکن است از دیدگاه کلیت جامعه، سالمندان به جایی رسیده اند که فقط آنها را می توان یک همبازی برای نوه یا مسئول نظارت بر کارهای باغبانی و… دانست، و این موضوع برای جا انداختن در فرهنگ عوام جامعه بسیار سخت است که بتوانند، برای سالمندان تمایز جدیدی قائل باشند.
از دیدگاه بسیاری از افراد، سالمندان انرژی جسمی یا عاطفی ندارند؛ اما با یک تغییر و دگرگونی در این دیدگاه می توان، افراد و سطوح جامعه را تشویق به تغییر در دیدگاه و ایدئولوژی کرد، تا نگاه سطحی خود را نسبت به سالمندان تغییر دهند. نکته مهم این است با نگاه نادرست و باورغلط به این دوره از زندگی سبب می شویم که افراد سالخورده، احساس کنند که همیشه یک انتخاب دارند و می توانند آن را انجام دهند.

هنزل همچنین در کتاب خود می نویسد که 12 درصد از افراد بالای شصت سال می گویند که رابطه جنسی، منبع لذت بخشی است. اما توجه او بیشتر به این موضوع است که 36 درصد سالمندان در سایر کشورها، می گویند دوست دارند رابطه جنسی خوبی برقرار کنند، اما اعتماد به نفس لازم برای پیگیری و انجام آن را ندارند.
آنها می ترسند که برای این رابطه خیلی پیر باشند. او می گوید که آنها کاملا در اشتباه هستند، اما رابطه جنسی در سنین سالمندی موضوعی است که آنها نمی دانند برای مشاوره و پشتیبانی بهتر در این زمینه از کدام مرکزاستفاده کنند.

مطمئناً، مشکلات پیری متداولی وجود دارد که می تواند رابطه های جنسی را به یک دردسر یا حتی یک خطر تبدیل کند. هرگزنباید تعجب کنید که عواملی مانند: زانوی بد ، ضعف مچ دست، کمر درد، ورم مفاصل، پوکی استخوان، افزایش وزن، شرایط قلب و غیره در برقراری رابطه جنسی در سالمندان بی تاثیر باشد. اما خبر خوب برای سالمندان این است که، باید به این اعتقاد برسند؛ که هر چند ممکن است این مشکل از سمت یکی از طرفین این رابطه باشد، اما باید بدانید که همچین موقعیتی نیز برای طرف مقابل در همین رابطه وجود دارد.

علائم جسمی پیری می تواند ما را تحقیر و یا شرمنده کند، درست مانند اینکه ما اشتباهی انجام داده ایم. این امر به ویژه در مورد زنان مسن بیشتر صدق می کند. البته که، اغلب مردان را تغییرات سن خود را به نسبت نسل های جوان کمتر مشاهده می کنند و این درست به خاطر توجه آنها به کلیات و دید ریز بینانه زنان به خود و البته شکل ساختار بدنی زنان دارد. خانم ها معمولا به خاطر ساختار بدنی و ویژگی های زنانه مانند، دوره های قاعده گی، بارداری و زایمان، آسیب های جسمی بیشتری می بینند و جای تعجب نیست که حاضرند برای مقابله با شواهد گذر زمان، هزینه های بالایی پرداخت کنند.

زیبایی، عشق و رابطه جنسی بعد از شصت سالگی
زیبایی، عشق و رابطه جنسی بعد از شصت سالگی

زیبایی در سنین میانسالی و پیری چگونه انجام پذیر است؟

وقتی با کسی آشنا می شویم، قبل از چشمان ما، شروع به تفحس و جستجو در کلیت ما می کند. شاید بتوان گفت در رده های سنی بالاتر، دیگر چروک دور چشم و کشیدگی پشت پلک برای طرف مقابل آنقدرها هم مهم نباشد؛ بلکه اینکه چگونه می بینیم و چه دیدی به زندگی و فلسفه جهان داریم مهم است. آنقدر که آنها به تدریج تحت تأثیر احساس و دیدگاه ما در مورد خودشان قرار می گیرند.
خاطرات و تجربیات ما، آنچه را که می بینیم و نمی بینیم، چه چیزی ما را جذب می کند و چه چیزی ما را جذب نمی کند و … موضوعی است که با گذشت زمان، چهره زیبایی را، به طور فزاینده ای از تخیل و ظاهر بینی به واقع گرایی تبدیل کرده است. شاید بتوان گفت هیچ نگاهی باشکوه تر از نگاه یک زن و شوهر متأهل پیر وجود ندارد هنگامی که به یکدیگر نگاه می کنند و آنچه را می بینند دوست دارند.

راهکارهایی برای داشتن رابطه جنسی مناسب در سنین بالای شصت سال

هنزل پیشنهاد می کند که عاشقان پیر، از آنچه که آن را “رابطه جنسی مبتنی بر عملکرد” ​​می نامند، عقب نشینی کنند. زیرا در این نوع رابطه، طرفین انتظار زیادی از قدرت جسمی و استقامت شرکاء دارند. به نظر او؛ این بدان معناست که تأکید کمتری به دستگاه تناسلی و مقاربت جنسی شود. این امر، تا حدودی برطرف کننده برخی از چالش های جنسی متداول پیر شدن، مانند روغن کاری نامناسب واژن و اختلال نعوظ است. مطمئناً راه حلهایی برای این مشکلات وجود دارد، مانند هدایت کردن آنها به “رابطه جنسی آهسته تر، حساس تر و دوستانه تر”.

به هر حال بد نیست امروزه زوج های پیر و یا افراد سالمند مجرد که دهه های ششم زندگی خود را سپری می کنند، با استفاده از تکتولوژی و فناورهای جدید در زمینه های مختلف درمانی مانند تعویض مفصل زانو، لگن و یا استفاده از لوازم کمک ارتوپدی، ماساژدرمانی و یا آب درمانی، و یا در زمینه های زیبایی، با استفاده ازعمل های لیزر و لیزیک، یا روش های زیبا سازی مانند: عمل های افتادگی پلک، جوانسازی پوست، هایفو، لیفت صورت با جراحی، و انواع تزریق ها و سایر روش های جوانسازی بتوانند، حس اعتماد به نفس خود را افزایش داده، و با کمک گرفتن از فعالیت های اجتماعی مانند سفرهای گروهی، کلاس های انگیزشی، پیاده روی و مصاحبت با افرادی که از حضور در کنارشان لذت میبرند، سطح امید به زندگی و سلامت فردی خود را افزایش دهند.

سخن آخر

در نهایت اگر به این باور برسیم که زیبایی هرگز از بین نمیرود و همیشه می توان به سمت زیباتر شدن پیش رفت، کیفیت زندگی بهتری خواهیم داشت، و این احساس در افراد سالمند نیاز بزرگتر و بیشتری است. پس بیایید با ترویج این فرهنگ سطح سلامت و امید به زندگی را در جامعه خود تغییر دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *