لیزر اربیوم نیز مانند سایر روش های لیزر پوست و مو، یک ابزار قدرتمند و موثر در زمینه ترمیم پوست است. اساس کار لیزر اربیوم تبدیل انرژی لیزر به انرژی حرارتی در نقاط کنترل شده است. در نتیجه با توجه به میزان حرارتی که لیزر ایجاد می کند، در یک منطقه خاص باعث لخته شدن، تخریب و یا جدا کردن سلول‌های پوستی آسیب دیده و لایه برداری از پوست می شود، که نتیجه آن از بین رفتن چین و چروک های پوست، از بین رفتن لکه ها و جای زخم و… است.

ما در مرکز لیزر و زیبایی دی‌کلینیک میرداماد سال هاست از این تکنولوژی در خدمت بهبود وضعیت پوست بیماران خود بهره می بریم. برای آشنایی با این لیزر اربیوم همراه ما باشید.

ليزر اربيوم چيست؟

به زبان ساده لیزر اربیوم با برداشتن یک لایه نازک و سطحی از پوست کار خود را انجام می دهد. لیزر اربیوم با این روش می تواند تیرگی ها و لکه های پوستی ناشی از تابش آفتاب و… را از بین ببرد و در کاهش چین و چروک های سطحی پوست موثر باشد. همچنین از این لیزر در جهت روشن کردن و کم رنگ کردن خال های رنگی نیز استفاده می کنند.

به عبارت دیگر لیزر اربیوم ابزاری خوب و بی خطر برای درمان انواع مختلف ضایعات پوستی مثل خال ها، زگیل ها و.. محسوب می شود؛ و همچنین می توان آن را در بعضی از بیماران به عنوان ابزاری برای جوانسازی پوست نیز استفاده کرد.

لیزر اربیوم از دسته لیزر های حالت جامد است که با طول موج 2.940 نانومتر در مدهای سویچ شده و پالسی کار می کند و با بخار کردن لایه سطحی پوست موجب برداشتن آن می شود.

در بازسازی پوست با لیزر اربیوم از اشعه ­ای استفاده می ­شود که پالس ­های کمی از نور را با انرژی بالا ارسال می­ کند که توسط آب و مواد موجود در پوست جذب می شود. نور به انرژی گرمایی تغییر کرده و گرما سطح نازک پوست را، لایه به لایه، از بین می­ برد (تبخیر می­ کند). سپس بعد از عمل و وقتی که محل زخم بهبود پیدا می کند، پوست جدید رشد کرده و جایگزین پوست آسیب دیده­ ای که با لیزر برداشته شد می شود.

لیزر اربیوم برای درمان چه مواردی در پوست بکار می رود؟

به طور کلی لیزر اربیوم در دسته لیزرهای تخریبی (ABLATIVE LASERS) قرار می گیرد. به این معنا که این لیزرها با تخریب بخشی از پوست که آسیب دیده است، اقدام به بهبود وضعیت بیمار می کند.

در نتیجه در درجه اول تجربه پزشک و وضعیت پوست بیمار است که نشان می دهد چه نوع درمانی باید انجام شود. به عنوان مثال چین و چروک های ناشی از افزایش سن و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید به خوبی به درمان با لیزر اربیوم پاسخ می دهند. اما چروک های ناشی از استفاده مکرر از عضلات، از جمله چروک های پیشانی با این درمان قابل حذف نبوده و تنها به صورت موقتی ممکن است کمتر و یا حذف شوند.

در نهایت باید گفت به دلیل دقت و قدرت بالای لیزر اربیوم، استفاده از آن در حوزه درمان های زیبایی و پوستی بسیار است، که در زیر می توانید لیستی از مواردی که می تواند توسط این لیزر بهبود یابد را ببینید:

لیزر اربیوم

لیزر اربیوم

  • رفع چین و چروک و آثار پیری پوست
  • جای زخم ناشی از آکنه، جراحی، ضربه، آبله مرغان و…
  • لکوپلاکیا
  • تومور تریکو اپیتلیوم
  • زگیل
  • چربی پلک
  • بیماری فیور رکاشات
  • لب اکتینیک
  • کندرودرماتیت ندولار لاله گوش
  • فیبروم پوست
  • تغییر رنگ دانه های سطحی پوست
  • نورو فیبروم های پوستی
  • زگیل تناسلی
  • آدنوم سباسه
  • درماتیت سبوره‌ای و کراتوز اکتینیک
  • اپیدرمال و خال های سباسه
  • اوتوفایما
  • زگیل داخل دهان
  • راینوفایما (از نوع غده‌ای)
  • سیرین گوما
  • فیبروم نوسانی
  • گرانولوم تلانژکتازی
  • تومورهای کاذب

 

 

در مجموع، بازسازی پوست با لیزر اربیوم دارای نتایج خوب با خطرات نسبتا کم است.

مزایای استفاده از لیزر اربیوم

شاید مهمترین مزیت استفاده از لیزر اربیوم سرعت عمل در رسیدن به نتایج دلخواه است. همانطور که گفته شد، در این روش لایه ای از سطح پوست توسط لیزر برداشته می شود و طبیعتا باعث می شود نتایج مثبت این روش خیلی سریع تر از سایر روش ها خود را نشان دهد. این در حالی است که این روند بهبودی و بهتر شدن پوست 3 تا 6 ماه بعد از انجام لیزر نیز ادامه داشته و قابل توجه است.

فراموش نکنید که در سایر روش های درمانی چندین هفته و سایر روش های لیزر (غیر تهاجمی) چند جلسه، زمان نیاز است که آثار بهبودی قابل مشاهده باشد.

در نهایت می توان مزایای لیرز اربیوم را شامل موارد زیر دانست:

  1. تأثیر محسوس و قابل مشاهده
  2. سرعت عمل بالا در اثرگذاری
  3. امکان بهبود وضعیت پوست و جراحی بدون نیاز به تماس با پوست
  4. تورم کم، پس از عمل
  5. حداقل میزان درد ممکن
  6. عدم نیاز به استفاده از بی حسی (در بیشتر موارد)
  7. نداشتن عوارض نامطلوب پس از عمل

عوارض استفاده از لیزر اربیوم

باید گفت تمامی روش های درمانی و زیبایی دارای عوارضی هستند و اگر جایی در مورد هر روشی اشاره به نداشتن عوارض شده بود، بدانید که با نوعی فریب روبرو هستید.

اما آنچه مهم است میزان و شدت این عوارض است. در مورد لیزر اربیوم هم عوارضی وجود دارد که خوشبختانه در صورت درمان توسط پزشک با تجربه و دانش، می توان آنها را تا کمترین حد کاهش داد. مهمترین عارضه پس از انجام لیزر با دستگاه اربیوم رم، خون مردگی و قرمز شدن سطحی پوست است؛ که این موارد به طور معمول پس از 1 الی 2 هفته کاملا بهبود می یابد و عارضه ای دائمی نیست.

همچنین در صورتی که پزشک اپراتور دستگاه از تجربه کافی برخوردار نباشد، با توجه به روش لایه برداری دستگاه اربیوم، ممکن است بافت های پوست شما را دچار آسیب کند.

در موارد معدودی نیز لیزر اربیوم می تواند موجب خارش پوست، احساس سوزش، سفتی و تغییر غلظت رنگدانه های پوستی شود؛ که در این شرایط بهتر است موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

چه کسانی نباید از لیزر اربیوم استفاده کنند؟

افرادی که قبلا توسط لیزر درمان شده و دچار مشکلاتی مثل تغییر رنگ پوست، ایجاد زخم روی پوست و یا زخیم شدن بافت روی پوست شده باشند، بهتر است از این درمان استفاده نکنند.

همچنین افرادی که دچار اختلالات پوستی، اختلالات خونی و مشکل در سیستم ایمنی بدن خود هستند، باید پیش از انجام لیزر با پزشک خود مشورت کنند. چراکه معمولا روند بهبود در این افراد سخت و کند است.

گروه دیگری که بهتر است درباره استفاده از لیزر اربیوم با پزشک خود مشورت کنند، افرادی هستند که در که طی 6 الی 12 ماه گذشته داروی ایزوترتینوئین را مصرف کرده اند. دلیل این مسئله هم آن است که این دارو خطر افزایش زخم پس از عمل را بالا می برد.

عفونت های باکتریایی و ویروسی روی پوست و داشتن سابقه زخم های غیرطبیعی مثل کلوئید و هایپرتروفیک، از جمله دیگر علت های خودداری از انجام لیزر اربیوم هستند.

در نهایت نه فقط برای انجام لیزر اربیوم، بلکه برای انجام هر نوع از عمل و یا مصرف دارو و اقدام پزشکی و درمانی و تشخیصی، بهتر است پیش از اقدام، بدون نگرانی تمامی سوابق بیماری ها و مصرف داروها و… خود را با پزشک متخصص در میان بگذارید.

اقدامات مهم قبل و بعد از انجام لیزر اربیوم

پیش از آنکه اقدام به انجام لیزر اربیوم کنیم پیشنهاد می کنیم نکات زیر را مرور کرده و در مورد هرکدام اقدام مناسب را در نظر بگیرید.

  1. دوره بهبودی پس از انجام عمل لیزر اربیوم بسته به گستردگی محل انجام لیزر متفاوت است و می تواند بین 1 تا 2 روز تا نزدیک به 20 روز باشد. در نتیجه با توجه به گستردگی کار این موضوع را برای دوره بهبودی خود در نظر بگیرید.
  2. معمولا ناحیه لیزر شده حداقل برای چند روز صورتی رنگ، متورم و حساس است. در این دوره استفاده از کمپرس سرد و داروهای های ضدالتهابی غییراستروئیدی مثل آسپیرین و ایبوپروفن با مشورت و تجویز پزشک، می تواند کمک کننده باشد.
  3. در مواردی که لیزر اربیوم در حالت قوی خود و برای بخش بزرگی از پوست بکار رفته باشد؛ تاول های کوچک در سطح پوست، نمناک شدن پوست، ترشحات زرد رنگ از پوست و احساس سوزش تا چند روز طبیعی است. در این دوره بهتر است روزانه چندبار پوست را با آب سرد شستشو داده، در صورتی که محل زخم پاسمان است آن را مرتب عوض کنیم و از کندن پوسته های ایجاد شده روی پوست اجتناب کنیم.
  4. پس از پایان این دروه و ریزش پوست مرده و مشخص شدن لایه جدید پوست، شما با پوستی بسیار نازک، حساس و البته زیبا و یکدست روبرو هستید. در این مرحله باید تا جای ممکن از تحریک پوست جلوگیری کنید. هیچگونه مواد تحریک کننده مثل عطرها و اسپری ها به آن نزنید و تا جای ممکن در معرض نور خورشید قرار نگیرید و در صورت قرار گرفتن، از کرم های ضد آفتاب با SPF بالاتر از 30 استفاده کنید.
  5. اگر پوست اطراف دهان تحت درمان با لیزر اربیوم قرار گرفته باشد، ممکن است پزشک شما یک داروی ضد ویروسی به نام آسیکلوویر تجویز کند تا مانع ایجاد عفونت شود.
  6. در نهایت بهتر است در طول دوره بهبود پوست چند جلسه باری پیگیری وضعیت پوست نزد پزشک خود بروید.

هزینه لیزر اربیوم در مرکز لیزر و زیبایی دی‌کلینیک میرداماد تهران

هزینه لیزر اربیوم چندان بالا نیست و به مدل دستگاه، تجربه متخصص و گستردگی ناحیه تحت درمان و نوع مشکل بستگی دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از هزینه های احتمالی می توانید با شماره تلفن کلینیک تماس بگیرید.

نتایج حاصل از انجام لیزر اربیوم و نمونه تصاویر قبل و بعد از انجام

 

پرسش و پاسخ درباره لیزر اربیوم

پرسش و پاسخ درباره لیزر اربیوم

پرسش و پاسخ درباره لیزر اربیوم

پرسش: مراحل انجام لیزر پوست چگونه است؟

پاسخ: ابتدا محل مورد نظر برای درمان با قلم مشخص می شود. سپس پوست محل را کاملا تمیز می کنند. سپس به روش های مختلف (در صورت نیاز) محل مورد نظر را به صورت موضعی بی حس می کنند. همچنین ممکن است در صورت مضطرب بودن بیمار، به او آرامبخش داده شود. در این مرحله کار با لیزر شروع می شود  و پالس های لیزر به سمت پوست پرتاب می شود. معمولا پرتاب هر پالس لیزر کمتر از یک میلی ثانیه طول می کشد. در میانه انجام لیزر به صورت مرتب پوست را با یک محلول نمکی، تمیز و خنک می کنند. این کار تا رسیدن به نتیجه مورد نظر ادامه دارد. در نهایت محل لیزر با پانسمان به خوبی تمیز شده و با پماد پوشیده می شود.

پرسش: کاهش چروک با لیزر اربیوم چگونه ممکن می شود؟

پاسخ: وقتی لیزر اربیوم لایه ظریفی از پوست را با هدف ترمیم چروک ها و جوان سازی پوست، بر می دارد؛ باعث تحریک پوست برای تولید کلاژن و بازسازی خود می شود. در این زمینه هرچه لایه برداری از پوست عمیق تر باشد، نتایج حاصله نیز بهتر است. هرچند دوران بهبود نیز بیشتر طول خواهد کشید. در نتیجه در زمینه میزان عمق لایه برداری بهتر است به پزشک خود اعتماد کنید.

پرسش: رینوفیما چیست و آیا با لیزر اربیوم درمان می شود؟

پاسخ: رینوفیما نوعی بیماری پوستی است که منجر به بزرگ شدن غده های چربی روی بینی و بینی نوک پیازی می شود. رینوفیما معمولا با بیماری دیگری به نام روزاسه همراه می شود. بله با کمک لیزر اربیوم می توان بافت های اضافی ناشی از رینوفیما را از روی بینی برداشت؛ و آن را به شکل و اندازه اصلی برگرداند.

پرسش: آیا انجام لیزر اربیوم در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است؟

پاسخ: بله. بهتر است انجام این کار را به پس از این دوران موکول کنید.