پسوریازیس معکوس ؛ نشانه ها، علل و روش های درمان

پسوریازیس معکوس ؛ نشانه ها، علل و روش های درمان

پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است که روی پوست شما تاثیر می گذارد. بیماری خود ایمنی وضعیتی است که در آن سیستم ایمنی به اشتباه به بدن حمله می کند. در مورد پسوریازیس سلول های پوست خیلی سریع رشد می کنند. چرخه عمر افزایش یافته سلول های پوست موجب نشانه های مختلفی بر روی پوست می شود. علائم این بیماری شامل ضایعات ضخیم، نقره ای و تکه های قرمز روی منطقه مبتلا می باشد. علائم این بیماری بستگی به نوع پسوریازیس دارد. پسوریازیس معکوس یکی از انواع پسوریازیس است.

در ادامه این مطلب مجله مرکز لیزر و زیبایی لیلی لند در مورد نشانه ها، علل و روش های درمان پسوریازیس معکوس اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار می دهیم.

پسوریازیس معکوس چیست؟

پسوریازیس معکوس نوعی از بیماری های خود ایمنی است که بر روی پوست تاثیر می گذارد. علائم این بیماری در بخش هایی از بدن که چین و چروک دارد و بخش هایی از پوست که با یکدیگر اصطکاک دارند ایجاد می شود. پس پسوریازیس معکوس می تواند زیر بازوها، زیر سینه های زنان یا در ناحیه کشاله ران یا درون ران رخ دهد.

پسوریازیس معکوس، intertriginous psoriasis نیز نامیده می شود. افرادی که این بیماری پوستی را دارند اغلب فرم های دیگری از بیماری مانند پسوریازیس پلاکی را در سایر قسمت های بدن خود شاهد هستند. در حالی که ضایعات پوست خشک شده و پوسته پوسته، در پسوریازیس پلاکی اغلب قسمت های زیادی از بدن شما را پوشش می دهد، اما در پسوریازیس معکوس این ضایعات محدود تر و کوچک تر هستند.

پسوریازیس معکوس شبیه چه ضایعه ای است؟

پسوریازیس معکوس، بثورات صاف، براق و قرمزی را روی پوست ایجاد می کند. بر خلاف فلس ها و ضایعات پوسته پوسته شده که در ارتباط با سایر انواع پسوریازیس ایجاد می شود، بثورات ناشی از پسوریازیس معکوس نه برآمده هستند و نه خشک.

لکه های التهابی ایجاد شده توسط این بیماری به لمس حساسیت دارند. شما ممکن است احساس تحریک، خارش، و یا هر دو را در مناطق که تحت تاثیر پسوریازیس معکوس قرار دارند داشته باشید. به علت مرطوب بودن محیط شکل گیری این فلس ها، احتمال بیشتری برای ایجاد عفونت مخمر در پوست وجود دارد. ضایعات قرمز به طور کلی قسمت های بسیار زیادی از مناطق مرطوب پوست را پوشانده است.

علل ایجاد پسوریازیس معکوس چیست؟

این نوع پسوریازیس، درست مثل سایر بیماری های خود ایمنی، ناشی از اختلال در سیستم ایمنی بدن شما است. با این حال، رطوبت (به شکل عرق کردن) و اصطکاک علل ثانویه این نوع خاص از پسوریازیس است. اگر پسوریازیس دارید و دارای اضافه وزن هستید احتمال ابتلا به پسوریازیس معکوس در شما زیاد است. وزن اضافی بدن باعث ایجاد چین و چروک های عمیق تر در پوست می شود.

این نوع پسوریازیس چگونه درمان می شود؟

چند روش مختلف درمان برای پسوریازیس معکوس وجود دارد. این روش ها عبارتند از:

درمان موضعی

کرم های موضعی که داروهایی هستند که بر روی پوست مالیده می شوند، درمان اولیه برای پسوریازیس معکوس می باشند. هدف این درمان کاهش التهاب و ناراحتی در این مناطق حساس است. از آنجا که چروک پوست بسیار حساس است، داروها باید با دقت مورد استفاده قرار گیرند.

کرم های استروئیدی می توانند با موفقیت التهاب را کاهش دهند. اما در کنار درمان می توانند پوست را ضعیف تر و حساس تر نیز کنند. اگر برای شما درمان موضعی تجویز شده است و علائم نازک شدن پوست مشاهده شود، پزشک احتمالا پیشرفت درمان بیماری شما را کنترل کرده و دوز دارو را تنظیم می کند. معمولا توصیه می شود بعد از دوش گرفتن و یک بار قبل از خواب، از داروهای موضعی استفاده کنید.

جایگزین های استروئیدهای موضعی مهارکننده های موضعی کلسینورین، تاکرولیموس و پیمکرولیموس هستند که سیستم ایمنی بدن را از تولید مواد تشکیل دهنده ای که ممکن است باعث بیماری پوستی شود، باز می دارند.

درمان پسوریازیس آلوده شده

از آنجا که پسوریازیس معکوس مستعد ابتلا به عفونت های قارچی و مخمر است، پزشک ممکن است استروئیدهای موضعی رقیق را تجویز کرده و در کنار آن داروهای ضد مخمر و ضد قارچی را اضافه کند.

فتوتراپی

فتوتراپی یک روش درمان برای افراد مبتلا به پسوریازیس معکوس متوسط تا شدید است. فتوتراپی واژه پزشکی برای نور درمانی است. محققان کشف کرده اند که یک فرم نور ماوراء بنفش به نام اشعه UVB می تواند رشد سلول های پوست را در افراد مبتلا به پسوریازیس کند کند.

درمان با فتوتراپی شامل استفاده از یک جعبه نور است که اشعه های مصنوعی UVB را با یک مقدار مشخصی در طول جلسه درمان تولید می کند. متخصصان انجمن National Psoriasis Foundation یادآور می شوند که با فتوتراپی، ممکن است قبل از این که علائم پسوریازیس را بهبود دهد، آن را بدتر کند. بنابراین اگر در شروع درمان، علائمتان بدتر شد نگران نباشید.

داروهای سیستمیک

اگر پسوریازیس معکوس شما با داروهای موضعی و فتوتراپی بهتر نشود، پزشک ممکن است داروهای سیستمیک را تجویز کند. داروهای سیستمیک بیولوژیک به داروهایی گفته می شود که سیستم ایمنی بدن شما را تغییر می دهد. داروهای بیولوژیک از پروتئین ها برای جلوگیری از پاسخ سیستم ایمنی بدن استفاده می کند. به این ترتیب بدن دیگر به خودش حمله نمی کند.

اگر داروهای بیولوژیک بتواند بیماری را کنترل کند، پزشک یک برنامه تزریقی داخل وریدی از داروهای بیولوژیکی را به صورت منظم برنامه ریزی می کند. همچنین می توانید در کنار این درمان از درمان با فتوتراپی یا درمان موضعی استفاده کنید.

سایر داروهای سیستمیک که ممکن است مورد استفاده قرار گیرند شامل متوترکسات یا ساندیمون (سیکلوسپورین) می باشد. این دارو سیستم ایمنی را تعدیل می کند تا عملکردهای برخی سلول های پوستی را کاهش دهد.

تغییر در شیوه زندگی

علائم پسوریازیس معکوس می تواند بسیار ناراحت کننده باشد. افزایش سطح آسایش از نظر جسمی و احساسی می تواند تا حدودی به درمان کمک کند. بنابراین توصیه می شود نکات زیر را رعایت کنید:

  • لباس هایی که اجازه می دهند پوست نفس بکشد بپوشید.
  • از لباس های تهیه شده با پنبه و دیگر الیاف طبیعی استفاده کنید. این لباس ها مالشی روی پوست ایجاد نمی کنند و می توانند از تجمع رطوبت بیش از حد در چروک های پوست جلوگیری کنند.
  • مناطق آسیب دیده را برای جذب رطوبت با نشاسته ذرت، جوش شیرین یا اکسید روی بپوشانید.
  • سعی کنید از سبک های مختلف لباس استفاده کنید تا تعیین شود که بهترین شرایط برای پوستتان چیست.

یک پاسخ

  1. سلام ..منم دقیقا زیربغل وکشاله ران وپشت زانو هرجاکه چروک میفته لکه های قرمز رنگ خارش دار زده که همینطور ادامه داره ومیزنم بدتراینکه بعدازمدتی سیاه میشن ودیگه نمیرن میشه راهنمایی کنید علت ودرمان چیه دارم دق میکنم بخدا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *