مهمترین مزایای میکروندلینگ یا همان روش القای کلاژن

مهمترین مزایای میکروندلینگ

میکروندلینگ یک عمل زیبایی تهاجمی است که در آن متخصص پوست، با استفاده از سوزن های بسیار ریز و کوچکی، عمدا در لایه خارجی پوست زخم ایجاد می کند. این سوزن ها معمولا حدود 0.5 تا 2 میلی متر قطر دارند. این روش درمانی گاهی به عنوان درمان القاء کننده کلاژن نیز شناخته می شود. در میکروندلینگ، با ایجاد زخم های کوچک روی پوست، تولید کلاژن به صورت طبیعی در بدن افزایش پیدا می کند. همان طور که می دانید کمبود کلاژن یکی از عللی است که موجب ایجاد چین و چروک و پیری پوست می شود. میکروندلینگ در واقع باعث تولید کلاژن جدیدی در پوست شده که به نام نئوکلاژنسیس شناخته می شود. در ادامه این مطلب مجله لیلی لند می خواهیم در مورد مزایای میکروندلینگ با شما صحبت کنیم.

کلاژن پروتئینی است که به تقویت و خاصیت انعطاف پذیری پوست کمک کرده و سلول های مرده پوست را جایگزین می کند. به مرور زمان و با افزایش سن، تولید کلاژن در بدن به طور طبیعی شروع به کاهش می کند. این کمبود می تواند منجر به ایجاد نشانه های پیری مانند چین و چروک پوست، شل شدن پوست و … شود.

آسیب های کنترل شده ای که توسط روش میکروندلینگ در پوست ایجاد می شود، سلول های مرده را جایگزین کرده و باعث تولید کلاژن جدید و همچنین الاستین می شود. الاستین یکی دیگر از پروتئین های موجود در پوست است که خاصیت کشسانی به آن می دهد. میکروندلینگ همچنین رشد فیبروبلاست ها، سلول های اپیتلیال و اندوتلیال را تشویق می کند. به این ترتیب می تواند پوست را درخشان کند.

مزایای میکروندلینگ برای پوست و مو

این روش تهاجمی می تواند مزایای زیر را برای پوست داشته باشد:

تولید کلاژن را افزایش می دهد

همانطور که قبلا نیز ذکر کردیم، میزان کلاژن در پوست، در شفافیت و درخشندگی آن تاثیر زیادی دارد. هر چه کلاژن کمتر باشد، پوست چروک بیشتری دارد و زودتر شل می شود. بنابراین کلاژن بیشتر به معنی جوانتر بودن چهره است. تحقیقات نشان می دهند که میکروندلینگ در واقع می تواند تولید کلاژن را افزایش دهد!

به عنوان مثال مطالعه ای که در سال 2008 انجام شد نشان دهنده بخشی از مزایای میکروندلینگ برای پوست است. در این مطالعه بیماران یک تا چهار جلسه در هفته تحت درمان با میکروندلینگ موضعی قرار گرفتند. درکنار این درمان آن ها از ویتامین A و C نیز استفاده کردند. نتایج نشان دهنده افزایش میزان کلاژن و الاستین در پوست این بیماران پس از شش ماه درمان بود.

روند بهبود زخم ها را تسریع می کند

آیا به دنبال یک راه طبیعی برای بهبود جای جوش های خود هستید؟ پس بهتر است از نتایج مطالعه ای که در سال 2009 انجام شده است مطلع شوید. این مطالعه به بررسی اثرات درمان های مختلف میکروندلینگ در 37 بیمار مبتلا به زخم های آتروفیک صورت پرداخت. وقتی پوست قادر به بازسازی بافت نیست، زخم های آتروفیک در پوست ایجاد می شوند. مثلا زخم هایی که بر اثر جوش یا آبله مرغان روی پوست شکل می گیرند، از جمله زخم های آتروفیک هستند. در این مطالعه زخم های پوستی بیماران در ابتدا و پس از دو ماه درمان به صورت بالینی بررسی و ارزیابی شد.

از 37 بیمار، 36 بیمار برنامه درمانی را تکمیل کردند و از 36 بیمار 34 بیمار، کاهش جای زخم ها را شاهد بودند. بیش از 80 درصد از بیمارانی که تحت درمان با میکروندلینگ قرار گرفته بودند، در مقیاس 10 امتیازی پزشکان برای بررسی میزان زخم ها، عدد عالی کسب کردند. هیچ عارضه قابل توجهی برای هیچ یک از بیماران ایجاد نشد.

عمق نفوذ محصولات موضعی را به پوست افزایش می دهد

یک مطالعه علمی که در مجله European Journal of Pharmaceutical Sciences منتشر شده، اثرات دستگاه های مختلف میکروندلینگ را ببرسی کرد. طول سوزن دستگاه های بررسی شده به ترتیب 150، 500 و 1500 میکرومتر بود. محققان اثرات درمانی این دستگاه ها را بر روی مورفولوژی سطح پوست، میزان از دست دادن آب پوست و میزان نفوذ ترکیبات موضعی جذب کننده آب مانند ترکیباتی که در محصولات مراقبت از پوست استفاده می شوند، مورد مطالعه قرار دادند.

محققان به این نتیجه رسیدند که پوست پس از درمان به این شیوه آب کمتری را از دست می دهد. آن ها معتقدند که قفل شدن آب در پوست به احتمال زیاد ناشی از کاهش اندازه منافذ پوست باشد. این محققان همچنین اشاره کردند که پس از استفاده از میکروندلینگ، توانایی پوست برای جذب آب افزایش پیدا می کند.

به طور کلی، به نظر می رسد که میکروندلینگ توانایی پوست را برای جذب محصولات موضعی افزایش می دهد. همچنین ممکن است اندازه منافذ و میزان آبی که سلول های پوستی از دست می دهند را کاهش دهد.

می تواند رشد مو را بهبود بخشد

یک مطالعه منتشر شده در سال 2013، 100 شرکت کننده مختلف را به دو گروه تقسیم کرد. یک گروه دو بار در روز از لوسیون مخصوص جلوگیری از ریزش مو استفاده کردند و گروه دیگر علاوه بر مصرف لوسیون، یک بار در هفته از میکروندلینگ روی پوست سر استفاده کردند. پس از 12 هفته، 82 درصد از شرکت کنندگان گروه تحت درمان با میکروندلینگ، 50 درصد رشد مو را شاهد بودند. این مقدار افزایش رشد مو در گروهی که فقط لوسیون استفاده کرده بودند تنها 4.5 درصد بود.

مهمترین مزایای میکروندلینگ
مهمترین مزایای میکروندلینگ

چه کسانی نمی توانند از میکروندلینگ استفاده کنند؟

اگر یکی از موارد زیر را تجربه می کنید، انجام میکروندلینگ برای شما ممنوع است.

  • آکنه و جوش
  • تبخال یا هر گونه عفونتی مانند زگیل
  • بیماری های مزمن پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس
  • گرگرفتگی شدید
  • بیماری یا اختلالات خونی
  • مصرف داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده خون)
  • استفاده از شیمی درمانی یا پرتودرمانی

آیا میکروندلینگ عوارض جانبی دارد؟

با توجه به گفته متخصص پوست دکتر Macrene Alexiades میکروندلینگ زیاد می تواند به عوارضی منجر شود. بنابراین توصیه می شود که بیش از یک بار در هفته از این روش درمانی استفاده نکنید و همیشه مطمئن شوید که پوستتان آسیب دیدگی های جلسه قبل را درمان کرده است.

به طور کلی استفاده از میکروندلینگ بر روی پوستی که دچار التهاب است ممنوع می باشد. زیرا از آنجایی که میکروندلینگ ممکن است باعث تحریک شدگی پوست شود، ممکن است آکنه و دیگر عفونت های پوستی را افزایش دهد.

همچنین این روش درمان ممکن است حساسیت را به محصولات مراقبت از پوست افزایش دهد، زیرا همان طور که گفتیم جذب ترکیبات خاص در پوست پس از استفاده از این روش افزایش پیدا می کند. در یک مطالعه موردی که در JAMA Dermatology منتشر شده، دانشمندان دانشگاه یوتا، سه زنی که در اثر واکنش به استفاده از سرم ویتامین C همراه با مایکرونینگینگ خارش، بثورات و زخم را تجربه کرده بودند را به عنوان نمونه مطرح کردند. بنابراین توصیه می شود که قبل از استفاده همزمان هر محصولی با میکروندلینگ با پزشک مخصص مشورت کنید.

منابع:

  1. Percutaneous collagen induction therapy: an alternative treatment for scars, wrinkles, and skin laxity
  2. Microneedling Therapy in Atrophic Facial Scars: An Objective Assessment
  3. A Randomized Evaluator Blinded Study of Effect of Microneedling in Androgenetic Alopecia: A Pilot Study
  4. Facial Allergic Granulomatous Reaction and Systemic Hypersensitivity Associated With Microneedle Therapy for Skin Rejuvenation

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *