علل شکنندگی ناخن ها و 9 درمان طبیعی برای جلوگیری از این عارضه

علل شکنندگی ناخن ها و 9 درمان طبیعی برای جلوگیری از این عارضه

همان طور که پوست می تواند در مورد سلامت داخلی بدن شما اطلاعات زیادی را نشان دهد، ناخن ها نیز می توانند یک پنجره دیگری به علائم سلامتی در بدن شما باز کنند. یکی از مهمترین عوارض که برای ناخن ها پیش می آید، شکستن آن ها حتی بر اثر وارد آمدن ضربه جزئی است. حال سوال اینجاست که علل شکنندگی ناخن ها چیست؟

گاهی اوقات شکنندگی ناخن ها یک علت ساده داشته و نتیجه پیری یا کمبود رطوبت می باشند. در حالی که برخی مواقع می تواند نشان دهنده بیماری های تیروئیدی مانند هیپوتیروئیدی یا کم کاری تیروئید باشند. این بیماری همان طور که بر روی مو تاثیر می گذارد، موجب تغییراتی در ناخن نیز می شود.

دست ها اغلب سن شما را نشان می دهند، و ناخن ها نیز می توانند چنین شرایطی را داشته باشند. اگر به ناخن نوزادان و بچه ها نگاه کنید، می بینید که رنگ و بافت آن ها به احتمال زیاد سالم تز از رنگ و بافت ناخن خودتان است. با گذشت زمان، سلامت ناخن ها می تواند دستخوش تغییر شود. اما این به این معنی نیست که شما باید این وضعیت را تحمل کنید. شکنندگی ناخن ها اجتناب ناپذیر نیست.

پس چگونه ناخن ها را تقویت کنیم؟ خوشحالیم که در ادامه این مطلب مجله مرکز لیزر و زیبایی لیلی لند می توانیم به بسیاری از روش های طبیعی و موثر برای بهبود سلامت و ظاهر ناخن های شکننده و خشک اشاره کنیم.

شکنندگی ناخن به چه معنی است؟

ناخن های شما از لایه های پروتئینی به نام کراتین تشکیل شده اند. ناخن های سالم و قوی تغییر رنگ نمی دهند و هیچ لکی را نمی توانید روی آن پیدا کنید. اما گاهی هم پیش می آید که ناخن های سالم دچار شکستگی می شوند.

به نظر می رسد که ناخن ها دست از ناخن ها پا شکننده تر باشند. به عقیده بسیاری از پزشکان علل شکنندگی ناخن دست و پا نیز با یکدیگر متفاوت است. طبق تخمین ها، شکنندگی ناخن جزء شایع ترین مشکلاتی است که برای ناخن ها به خصوص ناخن دست اتفاق می افتد.

در حقیقت برآورد شده است که حدود 20 درصد از افراد جهان، دچار شکنندگی ناخن ها می شوند. این آمار در زنان بیشتر از مردان است. ضمن این که شکننده شدن ناخن ها موجب می شود این عضو آسیب پذیر تر بوده و به مشکلات دیگری مانند دو تکه شدن و پوسته پوسته شدن بیشتر مبتلا می شوند.

علائم و نشانه های شکنندگی ناخن ها

آیا تا به حال به این سوال فکر کرده اید؟

“چرا ناخن های من به راحتی می شکنند؟”

پاسخ به این سوال بسیار راحت است. ناخن های شما شکننده و ترد هستند. علائم متعددی وجود دارند که می توانند به شما ثابت کنند که ناخنهایتان شکننده است. این علائم عبارتند از:

  • ناخن های شکننده به راحتی از طول و عرض به دو قسمت تقسیم می شوند.
  • ناخن از قسمت نوک شروع به پوسته پوسته شدن می کند.
  • ناخن ها به سادگی، حتی از قسمت های پایینی و از روی گوشت نیز ترک می خورند.
  • شکنندگی ناخن باعث می شود که رشد آن ها دچار اختلال شود.
  • شیارهای طولی روی ناخن وجود دارد.

هنگامی که فردی به بیماری تیروئید مبتلا می شود، می تواند هم شکنندگی ناخن و هم ریزش مو را تجربه کند. مشکلات تیروئید در زنان شایع تر است. از طرفی رایج ترین اختلال تیروئیدی که می تواند ناخن ها را شکننده کند، کم کاری تیروئید است. هیپوتیروئیدی به این معنی است که غده تیروئید به اندازه کافی از هورمون هایی که باید تولید کند را، تولید نمی کند و این می تواند منجر به کندشدن متابولیسم شود. بر اساس یک مقاله منتشر شده توسط دانشکده پزشکی هاروارد، زمانی که متابولیسم کاهش می یابد، بدن کمتر عرق می کند. از آنجایی که عرق مرطوب کننده طبیعی برای بدن است، عرق کمتر می تواند منجر به خشک شدن پوست و شکننده شدن ناخن ها شود.

هنگامی که در اینترنت به دنبال علل شکنندگی ناخن ها می گردید، کمبود ویتامین یکی از مواردی است که با آن برخورد خواهید کرد. بنابراین شکنندگی ناخن حاصل کمبود ویتامین است. طبق نظر متخصصان American Osteopathic College of Dermatology، بیماری های داخلی و یا کمبود ویتامین ها واقعا عواملی هستند که پشت شکنندگی ناخن ها خود را پنهان می کنند. اگر کمبود ویتامین عامل این اختلال باشد، می توان گفت بیشترین تقصیر به گردن کمبود آهن است.

بنابراین این بدان معنی است که افراد مبتلا به فقر آهن یا کم خونی کمبود آهن، احتمالا ناخن های شکننده ای دارند. نکته جالب دیگری که در توصیه های متخصصان کالج American Osteopathic College of Dermatology وجود دارد این است که اگر ناخن های شما به نظر ضعیف می رسند، ولی از نظر ظاهری کاملا سالم و قوی هستند، یعنی هیچ تغییر رنگ و لکه ای روی آن ها ایجاد نمی شود، باید علت را در عاملی خارجی جستجو کنید.

علاوه بر کمبود آهن، عوامل خطر دیگری نیز برای شکنندگی ناخن ها وجود دارد. این عوامل عبارتند از:

  • شستشوی دائمی دست ها
  • آفتاب سوختگی
  • قرار گرفتن در معرض باد
  • قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای سرد و خشک
  • قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، مانند لاک ناخن یا استون
  • وارد آمدن آسیب یا ضربه های مکرر به ناخن

گذشته از آسیب، مابقی شرایط ذکر شده در بالا می توانند به کمبود رطوبت منجر شده و ناخن ها را شکننده کنند. گاهی اوقات علاوه بر شکنندگی ناخن ها شیار هم دارند. چه چیزی باعث شکنندگی و شیار دار شدن ناخن ها می شود؟ پاسخ این سوال این است که مانند شکنندگی، شیارهای روی ناخن نیز با بالا رفتن سن بیشتر می شود. گاهی این شیارهای نتیجه آسیب و تروما هستند.

برخی مواقع نیز این شیارها نشان دهنده ایجاد یک مشکل در داخل بدن شما هستند.

درمان های متعارف برای شکنندگی ناخن

قطعا شباهت و همپوشانی زیادی بین درمان های معمول و درمان های طبیعی شکنندگی ناخن وجود دارد. تا زمانی که علت اصلی پزشکی (مانند مشکل تیروئید) وجود نداشته باشد، شایع ترین روش پیشگیری و درمان شکنندگی ناخن ها، کاهش میزان مواجهه آن ها با آب و تحریک کننده و همچنین استفاده منظم از مرطوب کننده برای ناخن و دست ها می باشد. ضمن این که استفاده از دستکش زمانی که دست در معرض طولانی مدت آب است، مانند زمانی که ظرف می شویید، می تواند خطر شکسنگی آن ها را کاهش دهد.

9 درمان طبیعی برای شکنندگی ناخن ها

محدود کردن زمان قرار گرفتن در معرض آب

تمیز کردن و شستن ظروف به طور منظم، کار بسیار اجتناب ناپذیری است. اما این وظیفه خانم ها خانه دار به شدت بر روی سلامت ناخن های آن ها تاثیر می گذارد. خبر خوب این است که می توانید با استفاده از دستکش محافظت بیشتری از ناخن ها به عمل آورید و از ایجاد مشکلاتی مانند شکنندگی جلوگیری کنید. نه تنها برای ظرف شستن بلکه برای انجام تمام امور منزل که نیاز به استفاده از آب گرم و شوینده دارد باید از دستکش استفاده کنید.

مرطوب کردن

منظور ما از محدود کردن تماس ناخن ها با آب، استفاده از مایعات کم نیست. بلکه هیدراته بودن بدن از داخل تاثیر زیادی روی انعطاف پذیری ناخن ها دارد. بنابراین پیشنهاد می کنیم که علاوه بر مصرف 6 تا 8 لیوان آب آشامیدنی سالم در طول روز، از مواد غذایی سالم مانند آب هندوانه و خیار که یک راه عالی برای مرطوب کردن ناخن ها، پوست و موها از داخل هستند، استفاده کنید.

استفاده از کرم دست طبیعی

اگر با شکنندگی ناخن هایتان مواجه هستید، پس از هر بار شستشوی دست ها و ناخن ها از یک مرطوب کننده طبیعی استفاده کنید. برای این که به خودتان یاد آور شوید که باید پس از مواجه دست با آب، از مرطوب کننده استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم که ظرف محتوای مرطوب کننده را نزدیک به سینک ظرفشویی بگذارید تا بتوانید به سرعت به آن دسترسی داشته باشید. ترکیبی از روغن کندر، روغن اسطوخودوس، روغن نعنا و روغن نارگیل بهترین مرطوب کننده طبیعی است.

استفاده از کرم خانگی

برای تهیه یک کرم خانگی مناسب برای درمان شکنندگی ناخن طبق دستور زیر عمل کنید:

مواد لازم:

  • 1 قاشق غذا خوری موم طبیعی
  • 1 و ½ قاشق سوپخوری کره شیا خام
  • ½ قاشق چای خوری روغن نارگیل ارگانیک
  • 2 قطره روغن ویتامین E
  • 2 قطره اسانس لیمو
  • 8 قطره اسانس اسطوخودوس
  • 2 قطره اسانس مر
  • 2 قطره اسانس درخت چای (اختیاری)

روش تهیه:

  • حدود یک سوم از یک ظرف کوچک را با آب پر کنید و آن را به جوش آورید.
  • کره شیا، موم زنبور عسل و روغن نارگیل را دورن یک کاسه شیشه ای ریخته و کاسه را درون ظرف داخل آب جوش بگذارید تا با حرارت غیر مستقیم آب شوند.
  • مواد را با قاشق ترکیب کنید.
  • حرارت را خاموش کنید و روغن های ویتامین E، اسطوخودوس، لیمو و مر را اضافه کنید.
  • مواد را به یک ظرف یا شیشه کوچک منتقل کرده و اجازه دهید به دمای اتاق برسد.

اجتناب از مصرف لاک پاک کن های قوی

اکثر پاک کننده های لاک ناخن حاوی مواد شیمیایی هستند که موجب آسیب و خشکی ناخن می شوند. لاک پاک کن ها اکثرا حاوی مواد شیمیایی بسیار سمی مانند استون، فرمالدئید، تولوئن و فتالات می باشند. تحقیقات نشان داده اند که این مواد ممکن است باعث بروز آسیب زودرس و مسمومیت ارگان ها شوند. آنها همچنین می توانند پوست، چشم ها و ریه ها را تحریک کنند.

به جای استفاده از لاک پاک کن شیمیایی و معمولی، روکش ناخن خود را با روغن های گریپ فروت، نارنگی و لیمو پاک کنید.

روغن دانه بروکلی

برای داشتن ناخن های زیبا و رشد سالم و طبیعی آن ها، از روغن دانه بروکلی استفاده کنید. این روغن ساخته شده از جوانه های بروکلی جوان حاوی اسید های چرب ضروری است که برای سلامتی پوست، مو و ناخن فوق العاده است. کافی است که کمتر از یک قطره روغن دانه بروکلی را به طور مستقیم بر روی هر ناخن بمالید و اجازه دهید که این ماده زیر ناخن و درون کوتیکول نفوذ کند. این کار یک عادت بسیار خوب است که می توانید هر شب قبل از خواب انجام داده و صبح با ناخن ها کاملا مرطوب از خواب بیدار شوید. روغن نارگیل و روغن آرگان دیگر گزینه های عالی برای درمان موضعی شکنندگی ناخن  هستند که می توانند به صورت مشابه با روغن دانه بروکلی استفاده شوند.

بیوتین

با توجه به تحقیقات انجام شده، مکمل حاوی بیوتین (ویتامین B7) ممکن است به درمان ضعف و شکنندگی ناخن ها کمک کند. توانایی بیوتین برای تقویت ناخن های ضعیف، بعد از خوراندن دوزهایی از نوع خوراکی بیوتین به اسب ها برای بهبود وضعیت سم های آن ها کشف شد. با این حال، این مطالعات با مقادیر بسیار زیاد بیوتین تست شده است. این در حالی است که مصرف بیوتین در رژیم غذایی ما به قدری نیست که جنبه درمانی داشته باشد. برخی از غذاها حاوی مقادیر قابل توجه بیوتین عبارتند از:

  • بادام
  • تخم مرغ
  • سیب زمینی شیرین
  • پیاز
  • گوجه فرنگی
  • جو

ویتامین E

کپسول های ویتامین E ارزان هستند و می توانند یک راه موثر برای کمک به بهبود وضعیت ناخن های شما باشند. مایع غلیظی که در کپسول ویتامین E وجود دارد یک درمان مناسب برای شکنندگی ناخن ها می باشد. فقط کافی است که این کپسول را با سوزن سوراخ کرده و محتویات آن را روی ناخن بمالید. این یک درمان آسان اما بسیار قوی و جوان کننده برای شکنندگی ناخن ها است.

استفاده نکردن از ناخن مصنوعی

طبق گفته متخصصان American Academy of Dermatology،  هرگز از ناخن های مصنوعی برای پوشش دادن مشکلات ناخن استفاده نکنید. زیرا ممکن است مشکلات را بدتر کنند. ناخن مصنوعی برای افرادی که مستعد ابتلا به عفونت های قارچی هستند یا ناخن های شکننده دارند توصیه نمی شود. بنابراین اگر ناخن های شما شکننده هستند، قطعا باید به جای پوشش آن ها را درمان کنید.

احتیاط

برخی از تغییرات ایجاد شده بر روی ناخن ها چیز جدی را نشان نمی دهند. اما برخی از تغییرات خاص می توانند به بیماری داخلی اشاره کنند. متخصصان کلینیک مایو معتقدند که به محض مشاهده علائم زیر باید برای یافتن علت و درمان به پزشک مراجعه کنید:

  • تغییر رنگ ناخن، مانند تغییر رنگ کل ناخن یا خطوط تیره زیر ناخن
  • تغییر شکل ناخن، مانند فر خوردن ناخن
  • نازک شدن یا ضخیم شدن ناخن
  • تورم و درد ناخن ها
  • جدا شدن ناخن از پوست اطراف آن
  • خونریزی در اطراف ناخن

4 پاسخ

  1. باسلام گرم وتشکرویژه از راهنمائیهای جامع و مفیدی که اینجانب بسیاربهره مند شدم وآرزوی موفقیت برای مدیریت وسایر کارکنان راازصمیم قلب دارم .

  2. دقیقا.ناخن های من نرم و بسیار شکننده و لایه لایه بودن.بیس روزی میشه قرص برا رفع کم کاری تیروئید میخورم واقعا الان که دیدم ناخن هام سفت و محکم شدن اومدم سرچ کردن متن شما رو دیدم.دقیقا همینطور ه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *