جدید ترین روش های درمان خال را بشناسید

روش های درمان خال

خال، اصطلاحی برای رشد خوش خیم یک ضایعه پوستی است. که معمولا غیر سرطانی و گنبدی شکل است. برای درمان خال چه باید کرد؟ بهترین روش درمان خال چیست؟ جدیدترین روش درمان خال چیست؟ سوالاتی از این دست و بسیاری دیگر از اطلاعاتی که می‌بایست پیش از اقدام به برداشتن خال بدانید در این مطلب (جدیدترین روش های درمان خال را بشناسید ) از مجله لیلی لند تقدیم مخاطبان خواهد شد. بیاد داشته باشید که برای برداشتن خال خود می‌بایست با پزشک متخصص مشورت کنید. از اقدامات غیر اصولی و استفاده از روشهای غیر علمی بدون مشورت با پزشک خود صرف نظر کنید. مقاله پیش رو در نظر دارد روشهای درمانی خال و عوارض احتمالی هر یک از آنها را بازگو کند. اطلاعات ارائه شده در ادامه این مطلب تنها برای آگاهی بیماران نگاشته شده است و نمی‌بایست از این اطلاعات برای درمان بدون مشورت با پزشک متخصص استفاده شود.

خال چیست و درمان خال چگونه امکان پذیر است؟

همانطور که گفته شد خال بطور کلی و در اصطلاح پزشکی یک ضایعه پوستی شناخته می‌شود. این ضایعه ممکن است بی رنگ یا رنگی متفاوت از پوست اطراف داشته باشد. ممکن است خال برجسته و یا هم سطح پوست بوجود آمده باشد. خالها معمولا ضایعات پوستی بی خطری برای فرد هستند که برخی از آنها مادرزادی و برخی دیگر در طول عمر فرد به وجود می‌آیند. این موضوع ممکن است در برهه‌ای از زندگی فرد بیشتر نیز شود که می‌بایست توسط پزشکان مورد برسی قرار بگیرد. خال‌ها انواع مختلفی دارند که شکل و اندازه و همچنین محل تشکیل آنها در هنگام درمان می‌بایست مورد نظر قرار بگیرد؛ زیرا در روش درمانی این اطلاعات موثر هستند. خال‌ها ممکن است در هر نقطه بدن تشکیل شوند، اما در بیشتر مواقع در اطراف گردن و پوست صورت و سینه شکل می‌گیرند. و اغلبا قهوه‌ای رنگ و گاهی مایل به سیاه هستند، که نشان دهنده این موضوع می‌باشد که به احتمال زیاد برای فرد بی‌خطر‌ند. گاهی اوقات خال‌ها رنگ متضادی با پوست اطراف خود ندارند و این موضوع باعث می‌شود در زیبایی فرد تاثیر منفی نداشته باشند؛ برخی از خال‌ها نیز در طول زندگی فرد بسیار آرام رشد می‌کنند و بزرگتر می‌شوند.

خال‌های جذاب

با آنکه بسیاری از افراد علاقه‌مند هستند که خال‌های خود را درمان کنند به نحوی که اثری از آن روی پوستشان نماند. برخی دیگر بر این باورند که وجود خال در صورتشان باعث جذابیت بیشتر چهره می‌شود؛ این در حالی است که در میان افراد مشهور سینما نیزدیده شده است که بازیگرانی بوده‌اند که با این نظر موافقت کامل داشته اند؛ یکی از مشهور ترین بازیگران زن در دهه های ابتدایی سینمای هالیود مرلین مونرو بود. او با توجه به زیبایی چهره به عنوان یکی از مشهور ترین بازیگران عصر سینما شناخته می‌شود. مرلین مونرو بسیار خوشحال بود که یک خال روی صورتش دارد و تا پایان عمر آن را حفظ کرد. یکی دیگر از بازیگران زن هالیود که تا همین اواخر خال روی صورتش را نگاه داشته بود، سیندی کرافورد بود.

آیا باید خال‌ها را درمان کرد؟

صادقانه ترین پاسخ به این پرسش آن است که اگر وجود خال فرد را آزار نمی‌دهد دلیلی برای برداشتن آن نیست؛ مگر اینکه به دلایل پزشکی یا زیبایی فرد بخواهد این عمل را انجام دهد. برخی از خال‌ها به دلیل سرطانی بودن می‌بایست به سرعت ریشه کن شوند و برخی دیگر نیز به دلیل تاثیر منفی در زیبایی فرد باید درمان شوند. این در حالی است که برخی از افراد یک سابقه خانوادگی برای داشتن خال را گزارش می‌دهند؛ که در همان نقطه از بدن فرزندان یک خانواده بوجود آمده است، این در حالیست که والدین یا نسل قبلی آن افراد نیز همان نوع خال را در همان منطقه از بدن داشته‌اند.

آیا برداشتن خالها باعث می‌شود آنها دوباره رشد کنند؟

خیر به هیچ عنوان برداشتن خال باعث عود مجدد آن نمی‌شود؛ ولیکن برخی از خال ها با توجه به ابعاد و شکل ممکن است، پس از درمان دو مرتبه عود کنند؛ که این موضوع باعث شده یک تفکر عام بوجود بیاید که برداشتن خال باعث بدخیمی و رشد مجدد آن می‌شود. با این حال خال هایی که مجددا رشد می‌کنند را می‌بایست درمان کرد و با توجه به مقدار ریشه خال اینکار می‌بایست با روشی دیگر و با حساسیت بالا برای بار دوم انجام بگیرد.

روش های درمان خال
روش های درمان خال

روشهای درمانی برای برداشتن خال چیست؟

بسیاری از روشهای درمانی برای برداشتن خال از گذشته تا به امروز مورد استفاده بوده اند که در حال حاضر نیز پاسخ مناسبی برای درمان این ضایعه پوستی هستند؛ اما برخی از این درمان ها با توجه به پیشرفت علم پزشکی اندکی تغییر کرده اند، از جمله درمانهای معمول برای برداشتن خال از نقاط مختلف بدن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

برداشتن خال با جراحی

این نوع درمان بسیار کاربردی است و برای انواع خال های بد خیم و ریشه‌دار نیز استفاده می‌شود.

برداشتن خال به روش سوزاندن

این یک روش قدیمی و منسوخ شده است که امروزه با دستگاه های پیشرفته تری به انجام می‌رسد.

برداشتن خال با لیزر درمانی

این یک روش پیشرفته برای درمان خال است که دقت و حساسیت بسیار بالایی دارد و در عین حال برای بیمار نیز عوارض کمتری را به همراه خواهد داشت.

جدیدترین روش درمان خال چیست؟

برش میکروسکوپی یکی از روشهای نوین درمان خال است. در این روش که نوعی جراحی محسوب می‌شود. پزشک با استفاده از دستگاه پیشرفته برش میکروسکوپی خال را از محل مورد نظر با برش برطرف می‌کند. این روش کمترین عوارض و بیشترین تاثیر را خواهد داشت؛ با این حال بعد از عمل جراحی بیمار می‌بایست از دارو برای درمان موضع خال استفاده کند. در این روش بر خلاف روشهای جراحی عمومی هیچگونه بخیه‌ای در محل برداشتن خال بوجود نمی‌آید. محل جراحی به مدت سه تا چهار روز نیاز به مراقبت دارد و زخم ایجاد شده بر اثر جراحی پس از گذشت این مدت بهبود می‌یابد. برای بهبودی ایمن این جراحی می‌بایست محل را با پماد آنتی بیوتیک و پانسمان پوشاند. اگر به زخم اجازه خشک شدن بدهید، مدت زمان بیشتری برای بهبودی لازم خواهد بود و اینکه ممکن است زخم عفونت کند. در کل اگر می‌خواهید به راحتی جراحی خال شما صورت گیرد، می‌بایست این روش را انتخاب کنید.

سخن پایانی

بنابراین، اگر شما یک خال معمولی در چهره خود دارید و آن را دوست ندارید، ناامید نشوید، می‌توانید با روش جراحی میکروسکپی امید داشته باشید که خال شما بهبود بیابد و در آینده نزدیک از آن اثری بجا نماند.

منابع:
https://blogs.webmd.com/healthy-skin/20100819/how-to-deal-with-moles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *