اسید کوجیک و کارکرد، عوارض و فواید آن بر روی پوست

اسید کوجیک و کارکرد، عوارض و فواید آن بر روی پوست

اسید کوجیک از چندین نوع قارچ ساخته شده است. این اسید هنگامی که غذاهای خاص از جمله غذای های ژاپنی، سس سویا و شراب برنج تخمیر می شود، تولید خواهد شد. اسید کوجیک از تشکیل تیروزین که اسید آمینه ای برای تولید ملانین است جلوگیری کرده و تولید آن را مهار می کند. ملانین رنگدانه ای است که بر روی مو، پوست و رنگ چشم اثر می گذارد. از آنجا که این اسید تولید ملانین را مهار می کند، بنابراین می تواند اثر روشن کننده ای روی پوست داشته باشد.

در ادامه این مطلب مجله مرکز لیزر و زیبایی لیلی لند شما را با کارکرد، عوارض و فواید اسید کوجیک بر روی پوست آشنا خواهیم کرد.

فرم ها و موارد استفاده از اسید کوجیک

اسید کوجیک، معمولا برای درمان برخی های از بیماری های پوستی که بر روی ظاهر افراد تاثیر می گذارد استفاده می شود. معمولا از غلظت 1 درصد این اسید برای مقاصد آرایشی استفاده می شود. اسید کوجیک به عنوان یک تسکین دهنده پوست کاربرد دارد. این محصول به صورت کرم، پودر، سرم، پاک کننده و صابون در دسترس است. پودرهای حاوی این اسید باید بسته به دستورالعمل درج شده روی محصول، با آب یا لوسیون مخلوط شوند.

بعضی از محصولات مانند صابون ها و پاک کننده ها حاوی آن نیز باید به سرعت شسته شوند. برخی دیگر از محصولات مانند کرم ها و سرم ها، طوری طراحی شده اند که پس از استفاده بر روی پوست خود به خود جذب می شوند. (با این حال، اسید کوجیک به طور کلی میزان جذب پایینی نسبت به سطح پوست دارد.)

بعضی از محصولات مانند ماسک های صورت فقط در موارد خاص استفاده می شوند. کرم ها و پاک کننده های حاوی این اسید را می توان به صورت روزانه استفاده کرد. محصولاتی که حاوی اسید کوجیک هستند بیشتر بر روی پوست صورت و دست استفاده می شوند. اما می توان از آن در تمام مناطق غیر حساس بدن نیز استفاده کرد.

عوارض جانبی و خطرات

متخصصان و کارشناسان معتقدند که باید از غلظت کمتر از 1 درصد این اسید برای مقاصد آرایشی و بهداشتی استفاده شود. با این حال، بعضی افراد ممکن است در صورت استفاده از این غلظت نیز عوارض جانبی یا خطرات استفاده از آن را احساس کنند. اداره غذا و دارو آمریکا و همچنین وزارت بهداشت ایران بر روی محصولات بهداشتی و آرایشی نظارت کاملی دارد. بنابراین سعی کنید از محصولاتی استفاده کنید که تایید این دو مرکز را داشته باشد.

درماتیت تماسی شایع ترین عارضه جانبی استفاده از این اسید روی پوست است. این اختلال می تواند خود را با ایجاد علائم زیر نشان دهد:

  • قرمزی
  • سوزش
  • خارش
  • بثورات پوستی
  • تورم پوست
  • درد و ناراحتی

درماتیت تماسی بیشتر در  افرادی که پوست های حساسی دارند و یا افراد که از محصولات حاوی غلظت بالاتری از 1 درصد اسید کوجیک استفاده می کنند شایع است. در صورتی که با استفاده از یک محصول حاوی این اسید واکنش آلرژیک داشتید، حتما مصرف خود را متوقف کنید.

به مرور زمان با استفاده طولانی مدت از اسید کوجیک ممکن است پوست بیشتر به آفتاب سوختگی مبتلا شود. این موضوع را در ذهن داشته باشید و از کرم های ضد آفتاب یا لباس های محافظ به خصوص بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر استفاده کنید.

هرگز نباید این اسید را روی پوستی که آسیب دیده یا زخم دارد استفاده کنید. مقامات بهداشتی بعضی از کشورها مصرف این محصول را به دلیل ارتباط بالقوه آن با رشد سرطان ممنوع کرده اند. اما به طور کلی برای شناسایی و درک هر گونه عوارض جانبی بالقوه این اسید به تحقیقات بیشتری احتیاج می باشد.

مزایای بالقوه

استفاده از این اسید و یا محصولات حاوی آن می تواند لک های ناشی از خورشید، سن و جای زخم را روشن کند. این لکه ها می توانند بر روی سن اثر پیری داشته باشند.

علاوه بر اثرات روشن کننده پوست، اسید کوجیک همچنین دارای خواص ضد میکروبی نیز می باشد. این خاصیت ممکن است در مقابله با چند نوع معمول از گونه های باکتری حتی در رقت های کم نیز موثر باشد. بنابراین گاهی از این اسید برای درمان آکنه ناشی از باکتری روی پوست استفاده می شود. اسید کوجیک می تواند زخم های ناشی از آکنه که هنوز زمان زیادی از ایجاد آن ها نگذشته است را بهبود دهد.

اسید کوجیک، دارای خواص ضد قارچی نیز است. این اسید حتی به برخی از محصولات ضد قارچ نیز اضافه می شود تا اثر بخشی آن ها را افزایش دهد. بنابراین برای درمان عفونت های قارچی پوست مانند عفونت های مخمر، کاندیدیازیس و کرم قارچی یا عفونت پای ورزشکاران نیز از این اسید استفاده می شود. اگر صابون حاوی اسید کوجیک به طور مرتب استفاده شود، ممکن است به جلوگیری از عفونت های باکتریایی و قارچی بر روی بدن کمک کند.

نکات تکمیلی

در صورت استفاده از این اسید به صورت موضعی، احتمالا در طی دو هفته نتایج مثبت آن را شاهد خواهید بود. اگر اسید گلیکولیک را به درمان خود اضافه کنید، نتایج بیشتر یا سریع تر خواهد شد. می توانید از اسید کوجیک برای درمان هیپرپیگمانتاسیون یا زخم استفاده کنید. اما نباید از آن برای ایجاد روشنایی طبیعی استفاده کنید.

اگر می خواهید از محصولات حاوی اسید کوجیک برای درمان یک وضعیت خاص بهره ببرید، حتما این موضوع را با متخصص مطرح کنید. متخصص می تواند به شما در تصمیم گیری در مورد بهترین و مطمئن ترین روش استفاده کمک کنند. برای دریافت اطلاعاتی در مورد دوز و درمان های تکمیلی نیز مراجعه به پزشک الزامی است.

اگر در هنگام استفاده از اسید کوجیک، قرمزی، بثورات، تحریک یا درد را تجربه کردید، بلافاصله مصرف را متوقف کنید. برای تسکین فوری تحریک، می توانید از کرم هیدروکورتیزون روی منطقه آسیب دیده استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *