با توجه به گزارشی که از طرف محققان دانشگاه کارولینای شمالی در Chapel Hill منتشر شده است عارضه لایه لایه شدن ناخن حدود 20 درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. برخی از بیماری های موثر بر روی ناخن نیز می توانند از علل لایه لایه شدن ناخن باشند. گاهی نیز آسیب های خارجی موجب ایجاد چنین حالتی روی ناخن ها می شود. در ادامه این مطلب مجله مرکز لیزر و زیبایی لیلی لند در مورد علل لایه لایه شدن ناخن صحبت می کنیم. امیدواریم ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
علل لایه لایه شدن ناخن
رطوبت
طبق نظر متخصصان American Osteopathic College of Dermatology، اغلب موارد لایه لایه شدن ناخن ناشی از رطوبت است. بارها و بارها خیس شدن و مجددا خشک شدن ناخن می تواند خشکی پوست ایجاد کند. رطوبت بیش از حد می تواند ناخن ها را ضعیف کرده و آن ها را نرم کند. ضمن این که تکرار مرطوب شدن و خشک کردن، پوست را نیز خشک می کند. بنابراین توصیه می شود که برای انجام فعالیت هایی که زیاد با آب سر و کار دارند مانند شستن ظروف، از دستکش محافظ استفاده کنید. متخصصان AOCD توصیه می کنند که از لوسیون حاوی لانولین برای تسکین ناخن های خشک و شکننده استفاده کنید.
تروما
آسیب های وارده به ناخن می توانند آنها را به شکل تقسیم شده و پوسته پوسته درآورند. جویدن ناخن نیز آن ها را مستعد ابتلا به آسیب می کند. استفاده از ناخن ها به عنوان ابزاری برای خرد کردن و تکه کردن چیزهای مختلف نیز موجب آسیب به ناخن می شود. گاهی نیز ناخن ها طی فعالیت های روزانه دچار شکستگی می شوند. برای این که ناخن هایتان سالم بماند توصیه می کنیم که آن ها را کوتاه نگه داشته و با استفاده از سوهان نرم آن ها را صیقل دهید.
مواد شیمیایی
مواد شیمیایی، از جمله پاک کننده های خانگی، می توانند ناخن ها را خشک کنند. لاک ناخن، چسب های مورد استفاده برای چسباندن ناخن مصنوعی و لاک پاک کن ها، به ویژه لاک پاک کن هایی که دارای استون می باشند، می توانند موجب آسیب به ناخن شده و از علل لایه لایه شدن ناخن می باشند. اثرات مواد شیمیایی را می توان با محدود کردن مواجهه با آن ها و مرطوب کردن ناخن پس از تماس با این مواد به حداقل رساند. طبق نظر متخصصان کالج American Osteopathic College of Dermatology، حتی لاک زدن یک بار در هفته نیز می تواند موجب آسیب به ناخن شود.
کم کاری تیروئید
متخصصان Medline Plus اعتقاد دارند که شکسته شدن و لایه لایه شدن ناخن ممکن است به علت کم کاری تیروئید ایجاد شود. کم کاری تیروئید بیماری است که در آن غده تیروئید نمی تواند هورمون های کافی تولید کند. سایر علائم کم کاری تیروئید عبارتند از:
- ضعف
- خستگی
- افزایش وزن ناخواسته
- درد مفصلی
- دوره های شدید خونریزی قاعدگی
اگر این علائم را تجربه می کنید، حتما به متخصص غدد مراجعه کنید. زیرا گاهی علل لایه لایه شدن ناخن شما از یک بیماری ناشی می شود.
کمبود آهن
با توجه به گزارش متخصصان MayoClinic، کم خونی ناشی از کمبود آهن نیز ممکن است ناخن ها را شکننده کند. آهن کمک می کند بدن هموگلوبین تولید کند. هموگلوبین بخشی از گلبول های قرمز خون است که اکسیژن را به سراسر بدن حمل می کند. کم خونی فقر آهن همچنین می تواند علائم زیر را نیز ایجاد کند:
- سرد شدن دست و پا
- رنگ پریدگی پوست
- سردرد
- کاهش بدون علت اشتها
رعایت یک رژیم غذایی حاوی مواد غذایی غنی از آهن یا مصرف مکمل های آهن می تواند این کمبود را جبران کند. اما اگر علائم بالا را دارید، با پزشک مشورت کنید تا تشخیص دهد که مشکلی در بدن شما وجود دارد یا خیر؟
مطالب مرتبط

علل شکنندگی ناخن ها و 9 درمان طبیعی برای جلوگیری از این عارضه
علل شکنندگی ناخن ها و 9 درمان طبیعی برای جلوگیری از این عارضه
چاله شدن ناخن ؛ نشانه ها، علل و روش های درمان
چاله شدن ناخن ؛ نشانه ها، علل و روش های درمان